Nyheder

 



23/03-2017
Årets kok og årets tjener


For 26. Gang, løb den seks timer lange konkurrence om at blive ”Årets kok” af stablen.

 

Årets vindermenu fra Peter Yung Worth Jacobsen bestod i dampet sandart, pocheret hummer, cappaletti med kartoffel og hummer, persillepuré, syltet pære og blanquette sauce med rygeost, til forret.

 

Hovedretten bestod af gederyg og sadel stegt på ben – med croquette af bov og nakke, sprødstegt kølle, stegt persillerod, cremet jordskok, råsyltet knoldselleri med karamelliseret fenikkel, sprøde kartofler, sauce med indmad, rødbede, sennep, syltede rødløg og estragon.

 

Desserten var karamelliseret butterdej i pres med pisket karamel panna cotta, kvædekompot og blommeis.

 

Peter Yung Worth Jacobsen kommer fra Restaurant Kanalen på Christianshavn. Andenpladsen gik til Nikolaj Schmidt Skadborg fra Restaurant Sletten i Humlebæk, og tredjepladsen til Dennis Bang Carlsen fra Restaurant Bühlmann i Aalborg. 

 

Samtidig løb konkurrencen om at blive ”Årets tjener” af stablen. Førstepladsen gik til Christian Neve, fra Restaurant Domestic i Aarhus. Andenpladsen til Nicolai Martens, fra Restaurant Kong Hans Kælder i København, og tredjepladsen til Simon Bjerre-Pedersen fra Restaurant Tabu i Aalborg.

 

Tillykke til alle de dygtige kokke og tjenere.