Nyheder

 



03/11-2014
Bekæmp ressourcespild


Ressourcespild er et stort problem for samfundet, både etisk, miljømæssigt og økonomisk. Derfor bør du også overveje, hvad du og din virksomhed kan gøre for at deltage i kampen mod ressourcespild.


Er du på udkig efter et godt sted at starte dit bæredygtige arbejde, så er ressourcespild et godt bud. De fleste virksomheder arbejder allerede med at begrænse deres forbrug af vand og strøm, men en anden måde er også at se på, hvordan man kan arbejde med madspild og genanvendelse.


Stop Spild af Mad

I Danmark er der et madspild på godt en halv million tons fødevarer om året. Madspildet koster danske forbrugere mere end 16 milliarder kroner årligt. Derudover anslås det, at der hvert år kasseres over 300.000 tons spiselige fødevarer i fødevaresektoren.


Læs mere på Stop Spild af Mads hjemmeside: stopspildafmad.dk



Hvordan mindsker man madspild?

Det handler først og fremmest om at forebygge madspild, fx ved at købe mindre ind, lave mindre portioner og anskaffe sig mindre tallerkener. Dernæst om at genbruge, fx planlægge hvordan resterne kan anvendes eller genbruges i nye retter – eller gives væk til gode formål, eller som Doggy Bag, se faktaboks.


Og endelig kan du sortere og videregive madaffald til professionel genanvendelse, så det bliver lavet om til fx biogas.


Læs mere på Dakas hjemmeside: daka.dk



Reducer dit madspild, og spar penge

Hvis du reducerer dit madspild, sparer du ikke blot penge, men du gør også noget godt for miljøet. Affaldshåndteringen i køkkenet kan være et tidskrævende job, men det behøver det ikke være. Unilever Food Solutions har udviklet Madspildsværktøjet, der på en enkel og overskuelig måde kan få sat jeres madspild i system. Hvis I sætter mål for reduktionen, så vil I kunne opnå en mere lønsom virksomhed og et bedre miljø. 


Læs mere på Unilever Food Solutions hjemmeside: unileverfoodsolutions.dk



FAKTA


DOGGY BAGS

Danmarks professionelle køkkener spilder ca. 140.000 tons mad om året. Dette spild er unødigt stort. Samtidig viser en undersøgelse, foretaget af Gallup for Stop Spild Af Mad, at 2 ud af 3 danskere gerne vil have deres rester med hjem fra restaurantbesøg, hvis tjeneren tilbyder det. Du kan få poserne tilsendt, det er ganske gratis.


Læs mere på: unileverfoodsolutions.dk



STOP SPILD AF MAD

Forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad er en privat, selvstændig non-profit forbrugerorganisation uafhængig af partipolitiske, religiøse og kommercielle interesser. Alle tilknyttede personer og kræfter bidrager frivilligt og ulønnet til Stop Spild Af Mad. Forbrugerbevægelsen har som mission at informere om og bekæmpe madspild samt at udstyre danskerne med konkrete værktøjer til bedre udnyttelse af fødevarer. Stop Spild Af Mad ledes af Selina Juul, der også stiftede bevægelsen i 2008.

Læs mere på Stop Spild af Mads hjemmeside: stopspildafmad.dk