Nyheder

 



14/01-2014
Stop madspil – put det i en pose


I en artikel i Politiken kunne man for nylig se Robin Alexandersen, der er indehaver og kok i Tapasbaren, med en doggybag i hånden. Til Politiken forklarer Robin, at Doggybags er stadig ret nyt i Danmark, så folk vil ikke selv beder om dem. Men hvis man tilbyder dem det, så siger de altid ja, fortæller Robin til avisen.


Over hele landet vil restauranter og cafeer gerne reducere spildet og mere end 100 restauranter bestiller hver måned gratis doggybags på fødevarevirksomheden Unilever Food Solutions hjemmeside. Et tilbud, som de har lanceret i samarbejde med bevægelsen Stop Spild af Mad.


Vil du også være med?
Danmarks professionelle køkkener spilder ca. 140.000 ton mad om året. Dette spild er unødigt stort. Samtidig viser en undersøgelse, foretaget af Gallup for Stop Spild Af Mad, at 2 ud af 3 danskere gerne vil have deres rester med hjem fra restaurantbesøg, hvis tjeneren tilbyder det.


Derfor har Unilever Food Solutions og Stop Spild Af Mad udviklet en løsning, der gør det muligt for dig og din restaurant at tilbyde dine gæster en doggybag. Du kan derfor både tilgodese dine gæsters ønske og bidrage til at reducere Danmarks samlede madspild.

Men det er stadig et tabu at tage madrester med hjem fra restaurantbesøg. Derfor har Unilever omdøbt poserne fra Doggybags til Goodiebags. De håber, at det i fremtiden vil være en naturlig ting at gå hjem fra et restaurantbesøg med en lille pose, for det signalerer jo blot, at gæsten er miljøbevidst.


Gå ind på Unilevers hjemmeside, udfyld en formular og få tilsendt 100 stk. Goodiebags til din café eller restaurant.
Det er helt gratis.